Daganatszűrések
 • szájüregi rákmegelőző állapotok fizikális vizsgálata
 • kardiológiai szűrések
 • genetikai szűrővizsgálatok
 • ritka betegségek szűrése
Genetikai szűrővizsgálatok
Genetikailag öröklődő betegségek szűrése például lisztérzékenység, Fabry-kór, Gaucher-kór, melyek ugyan ritkán fordulnak elő, de időben felismerve a betegek megfelelő kezelés mellett megelőzhetik a késői szövődmények kialakulását.
Gyermekkori/átvészelt fertőzések szűrése, oltások meglétének igazolása
Külföldre utazás előtt szükség lehet a kiutazó ország egészségügyi szolgáltatójának igazolására arról, hogy Ön milyen gyermekkori fertőző betegségeken esett át vagy milyen fertőző betegségek ellen rendelkezik megfelelő védettséggel. Felnőtt utazók gyakran nem rendelkeznek gyermekkori védőoltási könyvvel, illetve nem emlékeznek arra, hogy milyen betegségeken estek át gyermekkorukban. Egyszerű vérvizsgálattal megállapítható közel 30 kórokozó esetében ez az átvészeltségi állapot. Ilyen vizsgálatok esetében minimum két hetes leletkiadási idővel kell számolni.
Kardiológiai szűrések
Szívbetegségekre való egyedi kockázatát vérvizsgálatok alapján elvégezzük Önnek. Amennyiben valamilyen eltérést találunk, megfelelő szakemberehz irányítjuk.
Menedzser szűrés
1. Széles körű laborvizsgálat

Vérkép (hgb. Htc. Fvs. Vvt. MCV.) vérsüllyedés, teljes vizelet + üledék, széklet vérvizsgálat (Weber), vércukor, infarktus rizikófaktorok, zsíranyagcsere (koleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid), ionogramm (Na, K, Cl), húgysav, májfunkció (SGOT, SGPT, gamma GT), vesefunkció (kreatinin, carbamid), szepszis és gyulladás jelei, góckutatás, immunológiai és allergológiai panel.


2. Belgyógyászati - kardiológiai vizsgálat

A vizsgálat az egyéni és családi kórelőzmény felvételéből és fizikális vizsgálatából áll. A leletek ismeretében a belgyógyász összegző véleményt és (gyógyszeres, étkezési, életmódbeli) javaslatot tesz.


3. EKG (nyugalmi és terheléses)

Az EKG a szívműködés műszeres vizsgálatára szolgál. Az EKG görbe kiértékelését a belgyógyász vagy kardiológus szakorvos végzi.


4. Mellkas röntgen

A mellkas röntgen nemcsak a tüdő, hanem a szív és a nagyerek állapotáról tájékoztatást ad.


5. Áttekintő hasi - és kismedencei ultrahang vizsgálat

A hasüregi (máj, epehólyag, vesék, hasnyálmirigy, lép) és kismedencei szervek (húgyhólyag, nőknél a méh, petefészkek, férfiaknál a prosztata) ábrázolhatók a vizsgálat során.


6. Nőknél komplett emlő vizsgálat (fizikális vizsgálat, mammográfia, és emlőultrahang)

Az emlő betegségeinek fontos diagnosztikus szűrőmódszere - 40 év felett, illetve indokolt esetben fiatalabb korban is - a mammográfia. Az idejében felismert elváltozások jól gyógyíthatók, ezért javasolt évente a komplex emlővizsgálat elvégeztetése.


7. Nőgyógyászati vizsgálat cytológiával

Évente egyszer ajánlott elvégeztetni ezt azt eszközös, fizikális szűrést. A nőgyógyászati rákszűrés során előbb a méhnyakról veszik le a váladékot, majd kolposzkóppal (5-20 szoros nagyítású sztereomikroszkóppal) a méhnyak hámfelszínének vizsgálata következik. Az orvos ezután a méhtestet és a petefészkeket tapintja végig. Az időben felismert elváltozások jól gyógyíthatók.


8. Urológia férfiaknak

Az urológus a vesék, a férfi nemi szervek és a prosztata vizsgálatát és szűrését végzi. Panaszok esetén további célirányos vizsgálatot javasolhat a páciensnek.


9. Szemészeti vizsgálat

A vizsgálat alkalmával a látás élesség mellett szemfenéki képet is vizsgálnak. A szemfenéki kép fontos információ hordozója belső szerveinknek. A magas vérnyomás, a cukorbetegség, az érszűkület esetén a szemészeti vizsgálat a diagnosztika része.


10. Sebészeti vizsgálat

A mellkas, a has, és a végtagok fizikális vizsgálata. Az aranyér és a daganatok esetleges jelenlétét a végbél vizsgálatával állapíthatja meg a szakorvos.


11. Fül-orr-gégészeti vizsgálat

A garat, gége, fül, szájüreg, orr elváltozásait vizsgáljuk. Szükség esetén hallásvizsgálatot végzünk.


12. Bőrgyógyászati szűrés

A kültakaró (bőr) fizikális és műszeres vizsgálata, anyajegyek vizsgálata és rendszeres utánkövetése dermatoszkóppal. Szükség esetén minta kimetszése szövettani vizsgálat elvégzése céljából.


13. Reumatológia vagy ortopédia

Mozgásszervek vizsgálata, betegségek szűrése, gyógyászati segédeszközök felírása.


14. Pszichológiai konzultáció

A túlhajszoltság, a mindennapi feszültségek előbb utóbb testi tünetek formájában jelentkeznek. Ez a konzultáció igyekszik feltárni a problémákat és személyre szabott életviteli tanácsokat ad.

A menedzser szűrés kiegészítő vizsgálatait időigényességük miatt külön időpont egyeztetéssel végezzük. A menedzser szűrés időtartama kb. 4-4, 5 óra.

Ritka betegségek szűrése
Ritka betegségek szűrése pl.: Gaucher-, Fabry-kór.
Várandósság előtti szűrőcsomag

A kismamák számára legfontosabb, hogy a baba a lehető legnagyobb egészségben tudjon fejlődni az anyaméhben és jöjjön világra. Életünk során sok fertőzésen átesünk, sokszor a tudtunk nélkül, szervezetünk ezek egy része ellen tartós védelmet szerez, mely később a magzatot is védi. Más kórokozók újraaktiválódhatnak, illetve újrafertőzhetnek.

Vizsgálatokkal a várandósság ideje alatt megállapítható, hogy mely fertőzésen esett már át a kismama, esetleg milyen éppen fennálló fertőzések jelenthetnek kockázatot a fejlődő magzat számára.

 • chlamydia
 • citomegalovírus
 • gonorrhoeaszűrés
 • herpesz
 • kanyaró
 • méhnyakrákszűrés és HPV-vizsgálat
 • mumpsz
 • mycoplasma
 • nemi szervi herpesz direkt kimutatása (hólyagból levett mintából a vírus kimutatható PCR-módszerrel)
 • parvovírus B19 (erythema infectiosum)
 • rubeola (rózsahimlő)
 • toxoplasma
 • ureaplasma
 • varicella zoster (bárányhimlő)


Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, kérjük, keressenek fel bennünket, hogy segíthessünk. Várjuk szíves jelentkezésüket, hogy személyesen győződhessenek meg egészségügyi ellátásunk színvonaláról.